Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport

Het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport is een gezamenlijk initiatief van Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF), het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de brancheorganisatie Natuur- & gezondheidsProducten Nederland (NPN), de Dopingautoriteit en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vanuit NOC*NSF zijn zowel de afdeling topsport als de atletencommissie bij het project betrokken.
Op de website van NZVT
http://www.dopingautoriteit.nl/sporters/nzvt kun je als (top)sporter een lijst met voedingssupplementen vinden. Deze supplementen zijn getest op dopinggeduide stoffen. Als je als sporter een bepaald soort voedingssupplement gebruikt dan raden we je aan om (één van) de genoemde merken supplementen te gebruiken. Deze geven de meeste zekerheid dat ze geen dopinggeduide stoffen bevatten.

WIN Worldwide BV is met verschillende producten opgenomen in het NZVT, het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport, o.a. Sugar-Free Winrgy®, Sleep-Tite™, Flexibility®, LipoTrim™, BioLean®, BioLean Free®, ProXtreme™; Mass Appeal™ Sure2Endure™ Protector® en Phyto-Vite®. Deze producten worden periodiek batchgewijze getest door het NZVT. Een actueel overzicht van geteste batches vind u op de
NZVT-website.

Merk                               Product           Soort
WIN Worldwide BV     
Phyto-vite Multivitamines /mineralen
WIN Worldwide BV     
Sure2Endure Overige
WIN Worldwide BV     
MassAppeal Overige
WIN Worldwide BV     
Lipotrim Multivitamines /mineralen
WIN Worldwide BV     
Flexibility Multivitamines /mineralen
WIN Worldwide BV     
Biolean Multivitamines /mineralen
WIN Worldwide BV     
Biolean Free Multivitamines /mineralen
WIN Worldwide BV     
Sleep-Tite Multivitamines /mineralen
WIN Worldwide BV     
BioLean Proxtreme Eiwit(poeders)
WIN Worldwide BV     
Protector Overige
WIN Worldwide BV     
Sugar Free Winrgy Multivitamines /mineralen
Let op: Het NZVT is opgezet om sporters extra informatie te geven over dopinggerelateerde risico's maar neemt geen verantwoordelijkheden over. De uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het innemen van supplementen en voor de eventuele aanwezigheid van dopinggeduide stoffen in het lichaam blijft altijd volledig bij de sporter zelf liggen.

Laatst veranderd: 6 Augustus 2013