Waarom een dieet meestal niet werkt

Het is in deze Decembermaand weer volop actueel: Na de feestdagen willen we weer een aantal kilo's afvallen en gaan we massaal op dieet. Dieet, wat is dat nu eigenlijk? Een dieet is een tijdelijke beperking van inname van voedsel of calorieŽn. De traditionele diŽten laten mannen zoín 1500 tot 1800 calorieŽn per dag eten, terwijl vrouwen het met ongeveer 800 tot 1200 moeten zien te rooien. Wanneer je gewicht wil verliezen, werkt een caloriearm dieet. Het probleem is dat dit gewichtsverlies maar tijdelijk is en dat de meerderheid van dit gewicht geen lichaamsvet is. Als je blijvend lichaamsvet wil verliezen, werkt een traditioneel dieet niet.

waarom werken de traditionele diŽten niet?
Iedere vorm van diŽten levert grote problemen op voor je lichaam. Of het nu gaat om een vetarm, koolhydraatarm, caloriearm, fruit- , soep- , kooldieet. Alle tijdelijke beperkingen van calorieŽn of voedingsmiddelen leveren deze problemen:
ē Het meeste gewicht komt niet van lichaamsvet, maar van spiermassa.
ē Het gewichtverlies is meestal niet blijvend. 95% van de mensen die gewicht verliezen door te diŽten kunnen het gewicht er niet afhouden.

Lichaamssamenstelling is belangrijker dan gewicht!
De meerderheid van de mensen die gewicht willen verliezen, maken 2 grote fouten: ze gaan op dieet en hebben teveel oog voor de weegschaal. De grootste fout die je kunt maken indien je lichaamsvet (gewicht) wil verliezen, is diŽten. Wat belangrijker is dan je totale gewicht, is je lichaamssamenstelling. Een atleet kan bijvoorbeeld 90kg wegen, maar een laag vetpercentage hebben. De atleet heeft een grote spiermassa, waardoor de weegschaal 90kg aangeeft. Spieren wegen immers meer dan vetmassa. Streef er dus naar om je vetpercentage te verminderen, in plaats van je op je totale gewicht te focussen. Bovendien moet je niet enkel focussen op de weegschaal. Als blijvend gewichtsverlies zonder spiermassa op te offeren je doel is, zal 99% van de diŽten absoluut niet werken. Statistieken bewijzen dat een dieet op lange termijn niet werkt. kijk maar even om je heen. Nog nooit waren er zoveel diŽten, vervangmaaltijden, shakes en andere producten beschikbaar, maar toch was zwaarlijvigheid nooit zoín groot probleem als vandaag. Er bestaat ook wetenschappelijk bewijs waarom diŽten niet werken: de meeste mensen hongeren hun lichaam uit door te weinig te eten. Het lichaam is echter een complexe machine met een verdedigingsmechanisme: wanneer je te weinig energie opneemt, schakelt het over op een tragere verbranding. Op die manier is het werkelijk onmogelijk om tot een optimale vetverbranding te komen.

Kun je dan helemaal niets doen om blijvend af te vallen?
Jazeker wel. In onze webwinkel hebben we voedingssupplementen die u helpen af te vallen. Door de unieke samenstelling van kruiden en aminozuren zorgen deze producten voor een hogere vetverbranding, het beheersen van eetbuien en het bevredigen van uw eetlust. Deze afslankproducten werken het beste in combinatie met een verstandig eetpatroon en matige lichaamsbeweging. Zo kunt u afvallen en toch volop energie houden! Kijk snel in onze winkel om te zien welke afslankproducten u kunnen helpen uw streefgewicht te bereiken.